Møllekvartalet, Sandnes

Møllekvartalet er Rogalands høyeste boligblokk og ligger i Sandnes sentrum.

Høyhuset er fundamentert med stålkjernepæler ned til 55m dyp og lavblokkene er kompensasjonsfundamentert. Høyhuset er støpt med en bunnplate på 1000 kubikk, spennarmert uten pæler. Møllekvartalet er et av de største enkeltstøpene i regionen.

Siden veiene rundt Møllekvartalet har mye trafikk og er sentrale ferdselsårer i Sandnes, var logistikken utfordrende under byggingen. Det krevde mye planlegging å få til løsninger som var minst mulig til hinder for trafikken og beboerne i området.

Hywind Tampen havvindpark

Hywind Tanpen er verdens største flytende vindpark og et omfattende prosjekt hvor vår spisskompetanse gjorde oss til en av de største leverandørene. Vi stod for utleie av bemanning og driftsledere for utførelse av glid, armering og oppspenning/spennarmering.

Havvind er et område AS Betong kommer til å satse på framover. Hywind Tampen har tilført oss ytterligere erfaring og vi er i dag en av de ledende aktørene innen betongarbeid for flytende vindparker.

Vannbasseng i Hå for IVAR IKS

Høydebassenget på Håland utenfor Varhaug, skal være en del av vannforsyningen til Jæren. Konstruksjonen har et samlet bassengvolum på 20 000 kubikk med integrert ventilkammer og rørgalleri i underetasjen.

Anlegget er en vanntett konstruksjon med vegger opptil 10-12m. I tillegg til hovedentreprisen står vi for koordinering av grensesnittentrepriser med store tunge innstøpningsgods på opptil 1 tonn.

AS Betong