[vc_row][vc_column width=»1/1″][vc_single_image media=»577″ media_width_percent=»100″][vc_column_text]

SV Betong satser målbevisst for å heve sikkerhetskultur

SV Betong har har sammen med Kjell Tore Vinningland og Per Morten Mosness utviklet et Kollega Prgram  for heving av sikkerhetskulturen i selskapet. Programmet er tilrettelagt og tilpasset Bygg og Anleggs sektoren. Dette programmet har blitt testet og gjennomført i olje- og gass industrien, men en slik bevisstgjøring av hva som skal til for å forebygge alvorlige hendelser og ulykker er på sin plass i Bygg og Anleggs sektoren. Hensikten med Kollega Programmet er selvfølgelig først og fremst å unngå at våre ansatte og samarbeidspartnere blir utsatt for alvorlige hendelser, men også det å bygge opp om det å bruke sikkerhetskultur som en konkurransefaktor i å sikre fremtidige oppdrag. Det er en del av en tre års plan for å nå selskapets sikkerhetsvisjon.

«Vi har gjennom all møter satt agenda for vår ambisjon om å ytterligere heve sikkerhetskulturen i selskapet. Alle ansatte vil nå gjennomføre SV Betong sitt Kollega Program. Kollega programmet er ikke et enkelt tiltak, men ledd i en lengre plan for å ytterligere heve sikkerhetskulturen i selskapet. Vi har som mål om å unngå ulykker i vår virksomhet og det forplikter. Vi har alltid tid til å jobbe sikkert.», sier leder for HMS avdeling Morten Garpestad.

Kollega Programmet ble avholdt for å gi innsikt i konsekvensene av alvorlige ulykker, hvorfor ulykker skjer, samt hva den enkelte kan gjøre for å unngå ulykker. SV Betong setter stor pris på de som stilte opp for å Det sentrale er at alle ansatte selv arbeider systematisk og aktivt med viktige problemstillinger i det å bedre sikkerheten. I arrangementet ble det vist et stort engasjement og åpenhet i oppgavene og diskusjonene på Hotell Quality Residence i Sandnes.

Leder for Total Prosjekt, Tom Arild Losoa, og Betong avdeling, Stian Tovslid, vil implementere de 5 barrierene som har blitt definert for å sikre at vi jobber sikkert. Disse barrierene vil vi bruke som et «skjold» mot potensielle hendelser. Vi oppfordrer og forventer at våre underleverandører støtter opp om implementering av disse barrierene:

1) Riktig Prioritering

2) Etterlevelse

3) Åpen Dialog

4) Løpende risikovurdering

5) Omtanke for hverandre

Kollega Program ble holdt på norsk og det vil derfor i løpet av første kvartal bli avholdt en seanse for utenlandske arbeidstakere. Dette er en mindre gruppe, men det er sentralt at alle ansatte får anledning til å bli med på dette.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

AS Betong